Over ons


Hoi allemaal! Ik ben Hilde, het gezicht achter 'De verdwaalde ooievaar'. Deze website heb ik gemaakt als plek waar wensouders met een onvervulde kinderwens herkenning kunnen vinden maar ook zeker voor hen die deze wensouders graag willen bemoedigen. 

 

Toen ik in 2016 trouwde met mijn lieve echtgenoot, wisten we nog niet welke hobbelige weg ons te wachten stond. Dat ik graag kinderen wilde, was geen vraag! Dit bleek echter niet zo vanzelfsprekend. In 2018 kwamen we in het ziekenhuis voor duidelijkheid maar dit hebben we tot op de dag van vandaag nooit gekregen. Onverklaarbare verminderde vruchtbaarheid was het stempeltje. Jaren van onzekerheid, hoop, teleurstelling en verdriet volgden. In die tijd ervoer ik ook veel eenzaamheid, vooral in het begin toen ik nog weinig durfde te delen over onze moeizame weg. Naast dat ik door corona alle behandelingen alleen moest doen, miste ik bemoediging van mensen om mij heen. Dit kwam ook voort uit het feit dat veel mensen de juiste woorden misten en vaak eindigden met adviezen waar ik totaal geen behoefte aan had. Vanuit dit gemis ben ik, naast schrijven, kaarten gaan ontwerpen met woorden die ik graag had willen horen als bemoediging of troost. Ik wilde dat andere wensouders ook een hart onder de riem konden krijgen met woorden die beter pasten dan 'Laat het los' of 'Je bent nog jong!'. 

 

Mijn man en ik zijn nu al heel wat jaren verder sinds ons eerste onderzoek en zijn begin 2022 gestopt met alle behandelingen. Na jaren van strijden met hormonen en alle emoties en gevoelens die erbij kwamen kijken, voelde het goed om te stoppen en de energie die constant wegsijpelde, weer terug te krijgen. En ondanks dat het niet altijd makkelijk is, genieten we van de zegeningen die we krijgen! Ik geloof en hoop dat wij op een dag een eigen kindje mogen verwelkomen maar tot die tijd ben ik dankbaar voor al het andere moois in mijn leven.


Ondanks dat ik niet actief met behandelingen bezig ben, ben ik nog steeds een wensmoeder met een actieve kinderwens en draag ik een warm hart toe aan alle wensouders. Ik hoop met deze website iets bij te dragen aan het verbreken van het taboe op ongewenste kinderloosheid en aan de bemoediging van de mannen en vrouwen die hiermee moeten dealen. 

 

Als je meer wilt weten over mijn verhaal of ideeën hebt voor een wenskaartje, stuur dan een berichtje! :)