'..from our family to yours..' - Kinderwens rondom de feestdagen

Gepubliceerd op 25 december 2022 om 17:59

'Merry Christmas from our family to yours!' Ik vond het altijd maar een lastig zinnetje, want een 'family' bestond voor mijn idee pas als er kinderen bij waren. Mijn foto voelde altijd zo leeg en incompleet. Een stel, maar zeker geen 'family'. 

 

December is voor mij een maand waarin ik veel mijmer, nadenk en reflecteer. Het afgelopen jaar passeert de revue. Het jaar waarin we een laatste medische poging hebben gedaan. Waarin euforie en vrijheid werden afgewisseld door twijfel, tranen en boosheid. Het jaar waarin we een moestuintje begonnen in de achtertuin en kilo's tomaten, komkommers en druiven oogsten. Het jaar waarin we kippen kregen en we jaagden voor ons vlees. Het jaar waarin dieptepunten en hoogtepunten langs kwamen. Waarin ik mezelf kwijtraakte maar ook tegen mezelf aanliep en daarmee mezelf weer vond. Dit was het jaar waarin ik heb geschreeuwd in m'n coachingsgesprekken, gehuild als nooit te voren en dieper mocht ademhalen dan ik de afgelopen jaren heb gekund. Waarin ik dacht rust te vinden maar voor die rust eerst door een orkaan heen moest. 

Want oh, wat had ik graag dit jaar het mooiste nieuwtje willen vertellen, het liefst met Kerst. Dit zou mìjn jaar zijn, voor m'n 30e zou ik toch wel moeder zijn? Dat dat niet zo mocht zijn, dat mijn jaar weer anders liep dan gewild, was slikken. Mijn kinderwens brandt en danst en bonst in mijn lijf, soms lijkt het me te verteren. Maar dat doet het niet. Ik slikte en kreeg weer lucht. Ik heb gehuild en gelachen. Ik ben kwetsbaar geweest en daarmee sterk. Ik stond stil en ging weer door. Ik keek om mij heen en heb intens genoten van alle seizoenen, alle zegeningen, alle liefde van familie en vrienden, mijn hobby's, tijd voor mijzelf. Mèn, wat een gevecht is het afgelopen jaar soms geweest, met mezelf, met God, met wat dan ook. Maar wat heeft het ook veel gebracht. Soms moet je uitzoomen om te zien wat er allemaal om je heen staat. Wat ben ik een rijk mens!

 

Mijn familie bestaat ook. Een grote, gevuld met mensen die van ons houden en aan ons denken. En een kleine, van jij en ik en ik en jij. Joey en de kipjes, voor het gekke ook erbij. Wij samen, hoe klein ook, wij zijn familie. ❤️

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.